Archive for April, 2007

3 vuotta 5 kuukautta

Saturday, April 28th, 2007

Hermo lomalla

“Tee itsestäsi kiinnostava pentusi silmissä.”, minua neuvottiin, mutta kukaan ei varoittanut, että ei pidä liioitella. Kuulunko minä siihen porukkaan, jolle suositellaan kahta koiraa, sillä yhden pää ei kestä jatkuvaa huomiotani?

Miksi olen tällaista alkanut epäillä? Koska virallisesti luonnetestissä heikkohermoiseksi todettu koirani, on hermostunut vain, kun olen itse läsnä. Silloin kun olen poissa, sitä ei hätkäytä kovaääninen remontointi, eikä se kaipaa leikitystä. Tehi ei myöskään kehitä itselleen ongelmakäyttäytymistä, vaikkei saakaan yhtä paljon huomiota kuin minun seurassani.

“Puhuu vähän, mutta asiaa”, ajattelee Tehi miehestäni. Hänen ei tarvitse kuin murahtaa, niin Tehi tietää välittömästi, pitääkö mennä vai tulla ja mihin suuntaan.
“Yes, nyt tarkkana, nyt alkaa tapahtua”, hihkaisee Tehi, kun minä saavun paikalle. Minä lenkitän, annan ruoan, rapsutan, leikitän, koulutan, hoidan manikyyrit, käskyt ja kiellot.

Olen nyt noin kuukauden ajan yrittänyt olla välinpitämättömämpi koiraani kohtaan
– Tehin käytös on muuttunut merkittävästi. Tehi ei enää vaella iltaisin levottomasti, vaan se hakee itselleen puruluun ja järsii sitä. Se ei enää hauku pihalla, vaan makoilee tarkkaavaisena keskellä pihaa ja nauttii kevään äänistä ja nenään leijuvista hajuista.

Ihmeellisintä on, että Tehi on suorastaan välinpitämätön, kun lenkkeillessämme alan juosta. Se saattaa jäädä jälkeeni haistelemaan polun vartta ja hölköttää siten hetken kuluttua ohitseni, mitenkään kiinnostumatta nilkoistani.

Minulla on vielä toivoa.

Kuvassa Tehi pääsiäislomalla “Pehmeät tassut” -hoitolassa 2007. Kuvan copyright hoitolan.

Pääsiäinen