4 vuotta 4 kuukautta

Uudet rutiinit ovat jo rutiinia

Kiitos kaikille, jotka ovat lähettäneet positiivista palautetta näistä sivuista. Puoleen vuoteen en kirjoittanut tätä blogia – nyt lisäilen tärkeitä etappeja jälkikäteen. Kun ongelmia ei ole, ei niistä oikein ole tarve edes kirjoittaa. Mutta tämä tarina ei päättyisi oikein, jos nyt jättäisin kesken. Pelkkä kamppailukuvaus voi olla kiinnostavaa, mutta ongelmien laimentuminen arjen rutiineiksi lienee lukijoille hyödyllisempää.

Enää Tehi ei siis tartu nilkkaani, kun lähdemme lenkille tai silloin kun olemme ohittaneet koiria – en muista koska niin olisi viimeksi käynyt. Ennen tämä oli siis sääntö ja nyt tuskin edes poikkeus.

Syynä muutokseen ovat mielestäni “Control unleashed”-kirjan opit ja sen seurauksena käyttöönottamamme rutiinit.

Kun lähdemme lenkille, huolehdin että Tehi pysyy valmistelun ajan rauhallisena ja vielä portaalla pyydän sen sivulle istumaan ennen kuin lähdemme etenemään. Syynä ei ole johtajuus tai muu sellainen, vaan puhtaasti tutun rutiinin avulla Tehin tunnetason pitäminen aisoissa tasolla, jonka se itse pystyy hallitsemaan.

Edelleen Tehillä on ikäviä tapoja, joihin en ole löytänyt lääkkeitä tai en ole ehtinyt uudelleen kouluttaa meitä. Mutta on sillä myös hurjasti hyviä puolia, jotka tekevät siitä mukavan kotikoiran ja korvaamattoman lenkkikaverin.

lenkilla_21032008.jpg

Leave a Reply