3 vuotta 10 kuukautta

Tehin salaisuus

Tehillä on ollut ikävä tapa näykkäillä minua nilkoista, kun lähdemme lenkille – aina samassa kohdassa, kun olemme poistuneet kotipihasta.

Kun luin Leslie Dewitin uuden kirjan, aloin käyttää “Katso sitä” -temppua lenkeillä helpottaakseni vastaantulevien koirien ohittamista. Samalla opin itse tarkkailemaan koirani eleitä ja hermostuneisuuden astetta. Lisäksi otin käyttöön Leslien “Mene matolle” -tempun, jolloin Tehi oppi pysymään rauhallisena, kun itse valmistauduin lenkille.

Tänään kun menimme ulos, Tehi teki jotain aivan uutta. Se NUUSKAISI autoamme, joka on talon edessä.
Autoilu on Tehin ainoa pelko ja joudumme ohittamaan automme todella läheltä joka kerta, kun lähdemme lenkille. Se ei ole KOSKAAN ennen osoittanut mitään kiinnostuksen merkkiä autoa kohtaan, vaan on kulkenut sen vierestä jäykin jaloin. Koska olimme harjoitelleet “Katso sitä” -temppua, huomasin tämän uuden käytöksen ja palkitsin välittömästi kehulla ja namilla. Tehi nuuskaisi uudelleen! Ja tällä kertaa näykkäilyä ei pihalta poistuessa tullutkaan.

Tehi paljasti salaisuutensa: “En koskaan tiedä, aiotko laittaa minut tuohon autoon. Jännittää niin hirveästi, että voisin vaikka näykkäistä jotakuta!”

Tehi on selvästi perusolemukseltaan rennompi kuin aiemmin ja sen ansiosta se selviää paremmin jännittävistäkin tilanteista.

Paluumatkalla Tehi haisteli taas autoa ja tällä kertaa jo häntäkin heilui.

Thanks Leslie!

Leave a Reply