4 vuotta 2 kuukautta

Näin puruluu metsästetään
Joulupukki toi minulle Tuiren uusimman kirjan “Koiran käyttäytyminen”. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen opus sai aikaan myös uuden oivalluksen. Koiran metsästysvietti on ketju käytöksiä, joka päättyy syömiseen.

Olen luullut, etteivät kaupassa myytävät puruluut maistu Tehille. Kuinka väärässä olenkaan ollut. Se ei vain ole osannut syödä “valmiiksi kuollutta” luuta. Sen sijaan, kun leikimme metsästystä, se vaanii ja hyppii kohti metsähiirtä simuloivaa puruluuta. Avot, jo maistuu itse tapettu puruluu hyvälle ja niitä menee hurjia määriä.

Joskus Tehi tuo lattialta löytämänsä puruluun minulle ja pyytää “voisitko auttaa tappamaan tämän, jotta voisin sitten syödä sen?”. Toisinaan taas minä teen aloitteen, jotta saan sen hermostuneen käytöksen suunnattua uudelleen – syömiseen.

tehi_maaliskuu2008.jpg

Leave a Reply