3 vuotta 7 kuukautta

Liikunnan aloitus operantisti ehdollistaen

Mitä voi tehdä koiran kanssa, jos sitä ei voi enää kouluttaa? No – juosta tietenkin. Aloitin toukokuun lopussa lenkkeilyn Adidaksen aloittelijoille tarkoitetulla mainosohjeella – siis 1 minuuttia juoksua ja 1 minuutti kävelyä. Toista 10 kertaa. Seuraavalla kerralla kriteeri nousi: 2 minuuttia juoksua ja 2 minuuttia kävelyä. Toista 10 kertaa. Viidennellä kerralla, kun Tehi juoksi rauhallisesti edelläni juoksuliinassa, mietin kuinka hienosti harjoitusohjelma oli rakennettu ajatellen koiran totuttamista- aivan kuin suoraan naksutinkoulutuksessa käytettävästä keston lisäämisoppaasta. …. Vaan eihän Adidas, voinut tietää, että minulla on mukana koira. Resepti siis sopi minuun yhtä hyvin kuin koiraani.

Joka tapauksessa Tehi saa nyt pari kertaa viikossa aiempaa pidempiä ja vauhdikkaampia lenkkejä ja pitkäaikainen haaveeni lenkkikaverista on toteutunut.

Leave a Reply