3 vuotta 8 kuukautta

Toko alkaa A:sta

Tehin rauhoittumisen kannustamana päätin taas aloittaa toko-harjoittelun. Lähinnä omaksi iloksi, ilman aikataulupaineita. Oppaaksi otin Salme Mujusen tuoreen reseptikirjan “Tie tottelevaisuusvalioksi”. Ensimmäinen harjoitus oli kontaktin pitäminen ohjaajaan – sitä olemme harjoitelleet pikkupennusta ja se kuuluu arkipäivän rituaaleihin, joten siirryin heti seuraavaan.

Tehtävä vaikutti yhtä helpolta: koira istuu rauhallisesti ohjaajan edessä niin lähellä, että leuka on vasten ohjaajan vatsaa (istuessa) tai jalkoja (seistessä). Yllätyksekseni Tehi ei tullut 15 cm lähemmäksi minua. Koska olemme harjoitelleet temppuja, se nopeasti oppi tökkäisemään kuonolla mahaani, mikä ei ollut lähelläkään tavoitetilaa.

Olemme nyt siis noin kuukauden ajan harjoitelleet lähellä oloa ja sivulle tuloa.

Leave a Reply